Dedicare kollega Marthes rejse til Falklandsøerne, “En enestående oplevelse!”

Vores Dedicare kollega, Marthe, besøgte for nylig Falklandsøerne og havde fornøjelsen af at møde flere af vores kunder og partnere fra Falklandsøerne. Er du nysgerrig efter at høre mere om hendes oplevelse? Vi har bedt Marthe om at dele nogle af sine oplevelser fra sin rejse for at give et bedre indblik i, hvad livet på Falklandsøerne har at byde på.

Hvordan var din rejse til Falklandsøerne?

Den var helt fantastisk. En enestående oplevelse! Det er surrealistisk at tænke på, at jeg rent faktisk har været der; det er ikke et sted, mange kan sige, at de har besøgt. Jeg vil ikke pakke det ind – det tog lidt tid at rejse dertil. Jeg startede min rejse i Norge, så Falklandsøerne er næsten den anden side af jorden – men sikke en oplevelse!

Vi rejste via Royal Air Force Airbridge, med afgang fra militærbasen, RAF Brize Norton, med et stop på Ascension Islands militærbasen midt i Atlanterhavet. Begge flyvninger sammenlagt tog omkring 18 timer. Der er normalt masser af plads på disse flyvninger, og de fleste passagerer havde et ekstra sæde ved siden af sig. De serverer mad regelmæssigt, og hvis du medbringer noget underholdning og sover et par timer, går tiden hurtigt!

Hvad sker der, når du ankommer?

Når du er igennem tolden, har du muligheden for at tage en taxa eller bus til Stanley, hvilket tager cirka 40 minutter. Øboerne er venlige og vant til besøgende, og de faste beboere genkender helt sikkert et nyt ansigt, når de ser et!

Hvordan var stemningen på øerne?

Det er sådan et sted, hvor ‘alle kender alle’. Børn leger frit på gader og i haver, folk går tur med deres hunde, og naboer snakker over hækken. Jeg følte mig tryg lige fra det øjeblik, jeg ankom.‌

Hvad var højdepunkterne på din rejse?

At være omgivet af fantastisk dyreliv var en utrolig oplevelse, men det der virkelig gjorde indtryk på mig, var hvor rent og uberørt miljøet er. Mennesker er i harmoni med naturen og værdsætter, hvad de har. Livet handler mindre om at følge de nyeste trends inden for boligindretning, og mere om at leve i nuet.

Hvordan vil du beskrive samarbejdet mellem Dedicare og øerne?

Det føltes som et gensidigt partnerskab bygget på tillid. Det er ingen hemmelighed, at lokalsamfundet er dybt afhængigt af medicinsk personale fra ‘den ydre verden’, og det er imponerende at se den store rolle, Dedicare spiller i at levere den sundhedspleje.

‌ Hvad vil du sige til kommende konsulenter, der overvejer Falklandsøerne?

Grib chancen! Hvis du leder efter et livsforandrende eventyr og elsker naturen og dyrene – så er dette stedet for dig. Du vil ikke finde kæmpe indkøbscentre og natklubber her, men du VIL finde miles af uberørte landskaber, tusindvis af pingviner og en fællesskabsånd blandt mennesker, som du aldrig vil glemme.

Coverbillede taget af Cath Livingstone