Overlæge Per fortæller, “Det var på tide at prøve noget nyt”

Vi har været oppe og besøge overlæge Per, der til dagligt arbejder som ortopædkirurg indenfor fod- og ankelkirurgi. Da der opstod en mulighed for at arbejde med fodkirurgi i Danmark, greb Per chancen og rejste til Danmark. Han har arbejdet for Dedicare Danmark siden januar 2023. Vi spurgte ind til Pers oplevelse med at komme til Danmark og arbejde på et dansk sygehus, samt hvordan samarbejdet med Dedicare har været.

Navn: Per
Titel: Overlæge
Nuværende stilling og arbejdsplads: Ortopædkirurg. Fod- og ankelspecialist på Regionshospital Nordjylland, Hjørring
Bopæl:Tullinge, Sverige og Hjørring, Danmark

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

En typisk dag starter med starter med røntgenkonference kl. 8:00. Hvis jeg skal operere, møder jeg op kl. 7:45 for at planlægge dagen med operationskoordinatoren. Derefter er jeg i modtagelsen eller ved operation. Eftersom jeg er specialist i fodkirurgi, bliver jeg ofte spurgt til råds af kollegaer omkring akutte og elektive fodpatienter.

Hvor længe har du arbejdet for Dedicare??

Jeg startede i januar 2023.

Hvordan har det været at lære det danske sprog?

I efteråret 2022 fik jeg online undervisning i dansk, som har hjulpet mig meget, men det kan stadig være en udfordring, når man skal snakke med unge eller lidt ældre patienter. De virker til at have sværest ved at forstå min variant af dansk. På modtagelsen er der oftest en dansk sygeplejerske som kan hjælpe med det sproglige, hvis der er behov for det.

Billede af Per sammen med to andre Dedicare kollegaer

Hvorfor søgte du nye muligheder indenfor dit fag, og hvad fik dig til at tage springet til at arbejde for et rekrutteringsbureau?

Jeg blev kontaktet af Dedicare, da der opstod en mulighed for at arbejde som fodkirurg. Siden min sociale situation med fraflyttede børn, tillod det, kunne jeg mærke, at det var på tide at prøve noget nyt efter alle de år i det offentlige svenske sundhedssystem.

Hvad er en god balance mellem arbejde og fritid, og hvordan oplever du det i din hverdag?

Arbejdstiderne her i Danmark er 8:00 – 15:24 og langt de fleste gange bliver man også færdig til tiden, og derved stor forskel i forhold til, hvordan det er for mange at arbejde i Sverige. På den måde får man mulighed for at slappe ordentligt af og få en aktiv fritid. Desuden bor jeg tæt på sygehuset, hvilket jo også bidrager til kortere arbejdsdage.

Hvilke fordele er der ved at arbejde hos Dedicare?

Dedicare er utrolig hjælpsomme, med alt fra bolig til at hjælpe med at finde hoved og hale i det danske bureaukrati.

Hvordan har forløbet været med Dedicare, og er der noget særligt, som vi har hjulpet dig med både før og under din ansættelse?

Dedicare hjælper også med at kontakte arbejdsgiveren, f.eks. hvis man har specielle ønsker gældende arbejdstider, arbejdsindhold og andet i den dur.

Hvad vil du sige til andre, som overvejer at komme til Danmark og arbejde?

Hvis man er svensk og nysgerrig efter at arbejde i et andet sundhedsvæsen og har muligheden for at gøre det, synes jeg Danmark er et godt alternativ.