Jordemoder Filippa fortæller, “Min verden har vokset enormt meget af denne mulighed”

Vi mødtes med vores jordemoder Filippa til en snak om at arbejde som svensk jordemoder i Danmark. Filippa har arbejdet for Dedicare Danmark siden efteråret 2022. Hun arbejder og bor i dag i Herlev. Vi var interesseret i at høre mere omkring, hvordan hun oplever at arbejde i Danmark, og hvordan hun får arbejde og fritid til at balancere godt. 

Navn: Filippa
Titel: Jordemoder
Nuværende stilling og arbejdsplads: Jordemoder på Herlev
Bopæl: Jeg bor i Göteborg i Sverige og selvfølgelig i min pæne lejlighed i Herlev

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Når jeg møder ind på min vagt, holder vi vagtskifte og opgaverne fordeles mellem personalet. Jeg plejer at arbejde på fødegangen men, har også vagter i vores fødemodtagelse.

På fødegangen passer jeg på min fødende og hendes partner/støtteperson i ’one to one care’, hvilket jeg synes er så luksuriøst. I Sverige, hvor jeg tidligere har arbejdet, er det bare en drøm at kunne få lov at arbejde sådan. Under fødslen får jeg helt uforstyrret støttet min patient til en tryg oplevelse af sin fødsel.

På fødegangen har vi altid en afdelingsjordemoder, der har funktionen at støtte og konferere med jordemødrene. Hun er skridtet mellem mig og lægerne. Det er en helt ny måde at arbejde på for mig, men det er noget, som jeg synes fungerer meget godt.

Hvor længe har du arbejdet for Dedicare?

Jeg begyndte at arbejde for Dedicare i december. Så nu har vi rundet de 5 måneder. Tiden går virkelig hurtigt!

Privat billede fra Filippa på hendes arbejdsplads.

Hvorfor søgte du nye muligheder indenfor dit fag, og hvad fik dig til at tage springet til at arbejde for et rekrutteringsbureau?

Jeg har tidligere arbejdet som sygeplejerske konsulent. Så springet ud i at arbejde som jordemoder konsulent  har egentligt ikke været ny. Jeg var træt af at arbejde på den måde, som vi gør i Sverige, og jeg ville udfordre mig selv. Jeg tror virkelig, at vi kan lære af hinanden, og det at arbejde i et nyt land er et stort eventyr.

Den store udfordring for mig var at tage til et land, med et sprog jeg ikke kendte. Men Dedicare gjorde det nemt for mig at finde modet til at prøve. Jeg havde også en kollega og veninde, som skulle begynde på Herlev, og hun introducerede mig for Dedicare, og inspirerede og motiverede mig til at prøve. Vi er en stor gruppe jordemødre konsulenter med lange kontrakter på samme arbejdsplads. Dette har jeg ikke været vant til tidligere ved konsulentarbejde. Det giver en enorm tryghed og en ’vi følelse’, når man starter på noget, der kan føles så stort og skræmmende.

Hvad er en god balance mellem arbejde og fritid, og hvordan oplever du det i din hverdag?

Jeg har et skema, som jeg følger under hele min ansættelse. Det giver mig en fantastisk mulighed for at planlægge mit liv på en helt ny måde. Jeg har et skema med tre vagter i træk hver uge, hvilket giver mig en masse fritid derhjemme med mine børn og min mand. Jeg arbejder 12 timers vagter, hvilket betyder at mine 3 vagter giver mig et fuldtidsjob. Så har jeg meget fri udover, og det giver mig så enormt meget frihed i mit privatliv.

Hvilke fordele er der ved at arbejde hos Dedicare?

Jeg synes Dedicare er en engageret arbejdsgiver, som passer godt på sine konsulenter. De er altid tilgængelige, hvis der skulle opstå problemer, og de gør alt for at konsulenterne kun skal fokusere på deres arbejde. De organiserer også fællesmiddage for at styrke båndet mellem os konsulenter. Dette er meget meningsfuldt, da det jo er lidt følsomt at komme som konsulent. Jeg føler også, at det er enormt udfordrende at sige noget nyt, men dette er med til at gøre, at jeg føler mig mere tryg med min profession, og det arbejde jeg laver. Man lærer af hinanden på en fantastisk måde, når man gør noget, som man aldrig prøvet før.

Privat billede fra Filippa på hendes arbejdsplads.

Hvordan har forløbet været med Dedicare, og er der noget særligt, som vi har hjulpet dig med både før og under din ansættelse?

Alt papirarbejde fra at søge autorisation til at ordne bankkonto, deklaration og cpr-nummer. Det hjælper de med. Dedicare sørgede også for at finde en lejlighed og fik den møbleret til mig. De har gjort det nemt, så man bare skal gå på et interview og siden bare har kunne starte op. Man føler, at de har ens ryg hele tiden, og det gør at man føler sig tryg. Sproget var i starten, noget jeg var bange for. Hvordan skal det gå at arbejde i Danmark, som svensk? Og jeg har ovenikøbet altid sagt, at jeg overhovedet ikke kan forstå dansk. Men Dedicare støtter op med sprogundervisning. Dette gjorde at starten blev nemmere. Og sproget har virkelig været hurtigt at komme ind i. Selvom de fleste patienter tror jeg er fra Norge.

Hvad vil du sige til andre, som overvejer at gå den vej, du er gået?

Min verden har vokset enormt meget af denne mulighed. Jeg føler mig modig og sej, og det kan du også! Det er et stort skridt at tage, men mulighederne er enorme og Dedicare “has your back all the way”!

Vil du anbefale andre at arbejde med Dedicare?

JA! Bare prøv. Jeg kan slet ikke forestille mig at arbejde i Sverige igen! Jeg elsker det!

Nysgerrig på at høre mere om at arbejde som jordemoder for Dedicare? Tilmeld dig her og vi kontakter dig!