Sygeplejerske Anita fortæller, “Du udvikler dig både fagligt og mentalt ved at tage ansvar for dit eget arbejdsliv”

Efter en periode med en stressende hverdag hvor arbejde og familieliv med en 7/7 ordning skulle gå op i en højere enhed, har Anita nu selv taget ansvar for sig eget arbejdsliv. På den måde er hun 100% til stedet – på arbejdet når hun er der, og som mor med sin familie når hun har fri.

Navn: Anita
Titel: Sygeplejerske
Nuværende arbejde: Arbejder på kirurgisk sengeafsnit, Odense Universitetshospital
Bor: Thisted og Odense

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Min arbejdsdag minder meget om da jeg tidligere var fastansat på en anden afdeling. Jeg oplever ikke nogen forskelsbehandling i det daglige blandt kollegaer og ledelsen. Den store forskel kommer mere til udtryk i, at mit arbejds- og fritidsliv er adskilt væsentligt mere end tidligere. Det har givet mig en stor ro og minimeret risikoen for at udvikle stresssymptomer, idet jeg ikke skal jonglere mellem arbejde og hverdagslivet med børn ved siden af. Det at jeg arbejder 6 dage ude og er 7 dage hjemme, giver mig en stor ro til at være fuldt til stede både på arbejde og hjemme hos mine børn. Det giver mig en stor livskvalitet.

Hvor længe har du arbejdet for Dedicare?

Jeg har arbejdet for Dedicare siden maj 2022.

Hvorfor søgte du nye muligheder indenfor dit fag, og hvad fik dig til at tage springet til at arbejde for et vikarbureau?

Jeg var nået til et punkt i mit liv, hvor presset med at jonglere mellem arbejde og fritid som alenemor blev for stort. Jeg overvejede at søge væk fra faget, for at få arbejdstider der passede bedre. Men idet jeg deler mine børn i en 7/7 ordning prøvede jeg at undersøge muligheden for at arbejde i de dage hvor de var hos deres far. Jeg kontaktede flere vikarbureauer men Dedicare var dem der kunne fremstille den bedste arbejdsmodel til mig, hvor der var størst fleksibilitet i mit arbejde. De tilpassede mine arbejdsuger, så det passede bedst muligt ind i mit liv.

 

Hvilke fordele er der ved at arbejde hos Dedicare?

Der er stor fleksibilitet og frihed. Derudover oplever jeg også at der er et godt samarbejde mellem Dedicare og både afdelingen og mig selv. Jeg har de samme vilkår som mine fastansatte kolleger og mulighed for at udvikle mine kompetencer ved at deltage på afdelingens kurser og temamøder.

Hvordan har forløbet været med Dedicare, og er der noget særligt vi har hjulpet dig med, både før og under din ansættelse?

Jeg har oplevet et virkelig positivt forløb i hele ansættelsesforløbet. Jeg er blevet hørt i forhold til ønske af arbejdstid og bolig. Dedicares ansatte har været meget hjælpsomme og engagerede og jeg føler jeg har fået den bedste behandling og velkomst jeg nogensinde har prøvet i mit arbejdsliv. Uanset hvornår på dagen man har brug for dem, er de der til at hjælpe en, jeg har aldrig følt på et eneste tidspunkt at jeg er blevet overladt til mig selv. Har der været udfordringer af både praktiske og arbejdsmæssige karakter, så har de taget hånd om dem med det samme og løst dem professionelt og med det samme.

Hvad er en god balance mellem arbejde og fritid, og hvordan oplever du det i din hverdag?

Min egen opfattelse af god balance mellem arbejde og fritid er at jeg ikke føler at jeg arbejder hele tiden. Når jeg er på arbejde, arbejder jeg rigtig meget men skal heller ikke andet. Når jeg kommer hjem, kan jeg holde fri og det føles næsten helt som ferie, hvor jeg kan gøre alle de ting man ikke når i en travl hverdag efter arbejde. Jeg får ladet batterier godt op til en ny arbejdsuge på denne måde og det betyder for mig at jeg er mere til stede både på job og når jeg er hjemme. Det er en supersmart måde at arbejde på og jeg har fået mere ud af min løn på denne måde.

Hvad vil du sige til andre sygeplejersker som overvejer at gå den vej, du er gået?

Bare gør det!! Du udvikler dig både fagligt og mentalt ved at prøve at tage ansvar for dit eget arbejdsliv. Man fortryder kun de ting i livet man ikke fik gjort og jeg har kun positive ting at sige om mit eget valg af arbejdsliv.

Vil du anbefale andre at arbejde med Dedicare?

Helt klart, især til alle der søger et fleksibelt arbejdsliv med større frihed og indflydelse på ens arbejdsuge.