Covid-19 opdatering

Grundet nye restriktioner kommer der fortsat flere henvendelser vedrørende myndighedernes gældende rejsevejledninger i forbindelse med Covid-19.

Reglerne er således:

Sverige betragtes i dag IKKE som et højrisiko land. På Coronasmitte.dk findes en oversigt over hvilke lander som er ”røde”. Se listen her. EU opererer med røde lande og gule lande, hvor man i Danmark benytter gul og orange – derfor er der lidt forvirring på området. Sverige er i dag orange, med enkelte gule regioner.

Ved orange kan man stadig rejse mellem Danmark og Sverige uden at skulle påvise en negativ Covid-19 test (som maksimalt må være 72 timer gammel). Man skal dog bevise, at man har et anerkendelsesværdigt formål i Danmark. Derfor skal man altid medbringe sin ansættelseskontrakt.

Vi anbefaler også, at nordiske statsborgere medbringer et af følgende dokumenter:

  • Pas
  • Kørekort
  • Nationalt id-kort med billede (I Norden er det kun svenske og finske statsborgere, der har et nationalt identitetskort, der er godkendt som rejselegitimation for indrejse i Danmark)

Hvis man ikke har symptomer, kan det være besværligt at blive testet i Sverige. Hvis man samtidig skal sikre, at man får svar inden afrejse til Danmark samt at testen maksimalt må være 72 timer gammel, kan dette selvfølgelig give nogle logistiske udfordringer.

Derfor er målet, at man via en tro og love-erklæring kan tage direkte til Sygehuset eller et testcenter i Danmark for at få foretaget en test. Men – der findes situationer hvor myndighederne kan give dispensation.

Hvad sker der hvis Sverige bliver et højrisikoland?

  1. Hver torsdag kl. 16.00 opdateres myndighedernes rejsevejledningerne. Eftersom speciallæger og sygeplejersker bestemt har et anerkendelsesværdigt formål med indrejse til Danmark, så er det Politiets opfattelse, at myndighederne laver en dispensation for sundhedspersonale.

 

Yderligere information kan indhentes gennem følgende links:

Udenrigsministeriet: https://sverige.um.dk/da/rejse-og-ophold-dk/nycoronavirus-covid-19/

Rigspolitiet: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/rejser/rejser-ind-i-danmark